Coincidint amb la CUP sobre la preocupació del deute. Rés més!

Ni que sigui per una vegada a la vida, coincidim amb la CUP amb la preocupació pel elevat volum del deute públic, però rés més, no coincidim en rés més.

El deute públic no és responsabilitat de les entitats financeres si no dels governs que, lliure i democràticament, han estat escollits pels ciutadans.

Part important del deute que té avui la Generalitat de Catalunya, és responsabilitat del tripartit, no només pel volum de deute que van deixar, si no per l’elevat volum de la despesa pública que genera dèficit, i continua avui fent crèixer el deute.

El deute públic es genera per gastar més del que s’ingressa, això origina dèficit, i el dèficit es finança amb deute.

Per cert que, no hi ha entitat financera que estigui disposada a finançar el deute de la Generalitat, per això la única via, és el finançament a través del Govern d’Espanya, i per això es poden mantenir els serveis públics i pagar els proveidors.

Sense pagar deute, es podríem fer més polítiques socials ???   No, tot i que la Generalitat de Catalunya deixes de pagar el deute (amortitzacions i interessos) no sobrarien recursos, al contrari, en continuarien faltan, que s’haurien de finançar amb … més deute.

La solució passa per fregir a impostos als ciutadans, o … reduir la depesesa pública. Jo aposto per aquesta segona opció.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *