De visita al Mare Nostrum

upc-270208-1002.jpgNo, no me’n he anat de creuer, tot i que ganes no me’n falten. Ahir en el decurs dels nombrosos actes de campanya vaig acompanyar la nostra candidata, Dolors Nadal, a una d’aquelles visites que satisfà un enginyer: el supercomputador “Mare Nostrum”. 

A l’actualitat, Catalunya i Espanya, disposa d’una única gran infraestructura internacional de recerca, i una segona en construcció, es tracta, respectivament, d’aquest superordinador i del sincrotró que s’està construint a Cerdanyola. Ambdues infraestructures van ser projectades i situades a Catalunya, pel govern del Partit Popular. 

En un contrast entre el patrimoni arquitectònic històric i un dels computadors més potents del món, es desenvolupa una visita marcada pel interès artístic que desperta l’espai entre els periodistes. Les dades que ens ofereixen els amfitrions, no només desperten el nostre interès, si no que ens deixa boca badats: tanta tecnologia per a predir el futur en un indret centenari que evoca el passat. 

No és un indret públic, però recomano a qui en tingui la oportunitat, que faci la visita, i no desaprofiti la ocasió: deixa empremta.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *