En campanya, no hi ha drets?

No puc negar que la sentencia del TSJC, m’ha deixat encara més perplex, que la pròpia decisió de la Consellera d’interior d’intentar prohibir una manifestació de treballadors.
La «compatibilització del dret de manifestació amb la puresa del procés electoral», sembla ser l’origen del conflicte, en una sentència que ve a autoritzar la suspensió de drets constitucionals, per tal de garantir «el dret d’accés als càrrecs públics en igualtat de condicions». Dret aquest que potser l’hauríem de fer valdre més sovint, sobretot els qui abordem processos electorals des de l’oposició, i encara més especialment aquells qui suportem manifestacions i altres coses de forma excessivament sovintejada.
El que més sobte, però de tota aquesta histèria, perdó, història, és que sigui una Consellera socialista, en teoria defensors dels treballadors, que segons la sentència exerceix «d’empleadora», i que per cert també és candidata pel PSC, la que recorri als tribunals per tal d’evitar que els treballadors exerceixin un dret constitucional, com és el de la manifestació, simplement per què no li agrada que se li pugi criticar la seva gestió.
Posats a garantir el dret d’accés als càrrecs públics en igualtat de condicions, potser hauria de ser incompatible ser Consellera i candidata a l’hora.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *