1 de maig, dia del treball.

Per trobar els orígens de la festivitat del primer de Maig, cal remuntar-nos a finals del segle XIX a les primeres reivindicacions sindicals del Chicago industrial, que van acabar amb l’execució de cinc sindicalistes. El dia internacional dels treballadors és un acord del Congrés Obrer Socialista de l’any 1889 que n’estableix aquesta celebració reivindicativa del moviment obrer mundial.

Ha plogut molt des de aleshores però malauradament les reivindicacions continuen: algunes per obtenir majors drets socials, les més, simplement per demanar llocs de treball. I és que la situació torna a ser tremenda: fregant els 5 milions d’aturats, Espanya torna a ser capdavantera a Europa, abans ho eren en progrés, ara en atur.

Avui, el Partit Popular de Vilanova i la Geltrú, hem fet la foto de la candidatura per a les properes eleccions municipals del 22 de maig, i hem volgut fer una declaració pública també reivindicativa: treball és la principal prioritat que ha de tenir el proper Govern Municipal de Vilanova i la Geltrú, per generar noves activitats econòmiques, i per crear nous llocs de treball. De fet, “treball i treball” ha estat el lema que hem anat utilitzant les darreres setmanes per a expressar que precisament aquesta és la nostra prioritat i volem que també sigui la prioritat del proper Govern.

Les polítiques de benestar, i el benestar dels ciutadans comencen per tenir un treball digne, i la veritat és que després de set anys de governs socialistes a Espanya, a Catalunya i a Vilanova i la Geltrú, el treball s’ha convertit en un bé escàs. Quina paradoxa, no? Del socialisme obrer del segle XIX que reivindicava les millores laborals, al socialisme de l’atur del segle XXI.

Lluny de la resignació en la que ens tenen instal·lats els governs, el Partit Popular estem convençuts que això pot canviar, que es poden tornar a crear nous llocs de treball i que podrem tornar a parlar de la societat del benestar, i aquestes eleccions municipals, sense cap mena de dubte han de ser l’inici del canvi, l’inici de la fi dels governs de l’atur, i l’inici dels governs del treball.

Com els que solen reivindicar la memòria història, són aquells que tenen la memòria més feble, us deixo aquest video:

[youtube=http://youtu.be/7vO8nBimyUw]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *