A Vilanova, no cuidem les empreses.

Rambla PauFa forces anys, va caure a les meves mans un llibre que es titulava “La funció social de les empreses”, que d’alguna manera, posava de relleu que les empreses, a part de l’objectiu propi de generar rendiments per a aquells qui arriscaven, compleixen també un objectiu social. I així és: en aquests temps que corren ens escandalitzem quan sentim les xifres d’atur, per què tots coneixem el drama de les persones que es troben en aquesta situació, però potser pocs parem atenció que els treballadors, i els aturats ho són, per què hi ha empreses que generen llocs de treball quan van bé, i que generen aturats quan van malament. Val a dir, que el concepte que avui comença a estendre’s ràpidament de la responsabilitat social de les empreses, era en aquell moment, absolutament desconegut.

 

No demanaré per a les empreses la mateixa sensibilitat que per als treballadors, però sí que crec que val la pena, tenir en compte quines són les seves funcions en la nostra societat, i per tant, ser una mica més sensibles envers aquestes entitats, que sí, sota l’objectiu particular d’obtenir beneficis (encara que moltes petites empreses s’han generat amb l’únic objectiu de l’autoocupació per als seus propietaris), també generen llocs de treball.

 

I això a “cuento” de què ve? Doncs, per què crec que a la nostra ciutat, no es cuiden massa bé aquestes entitats, i moltes vegades, massa vegades, els polítics prenem decisions sense tenir en compte les afectacions a les empreses, encara que després els exigirem que generin llocs de treball.

 

No criticaré que es facin obres a la ciutat, però sí que he de criticar que es facin sense tenir en compte les afectacions que generen a les empreses. És el cas de la Rambla de la Pau, que en el darrer any ha estat objecte per dues vegades de les intervencions municipals amb les afectacions corresponents als establiments comercials que allà s’hi ubiquen. És clar que amb la intervenció millorà l’espai urbà, i es clar que serà una millora per als establiments, però repeteixo: serà. I per que arribi a ser, les empreses haurien de sobreviure. Prendre la decisió de no obrir el tram alt de la Rambla de la Pau, fins al 15 d’agost, significa condemnar, una sèrie de petits establiments, a perdre les oportunitats dels millors dies de l’any, però també molt probablement, significarà una condemna a l’atur d’alguns treballadors, i potser fins i tot d’algun petit empresari.

 

Aquest només és un exemple, però com aquest malauradament n’hi ha masses, i no només fruit de la realització d’obres. Després diran, i amb raó, que som els polítics els que generem problemes, en lloc d’intentar conciliar els interessos de la ciutat i dels ciutadans.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *