L’Hivern del Mon

Hivern MonSegona entrega de la trilogia The Century de Ken Follet, després de La Caiguda dels Gegants. Els mateixos protagonistes de la primera part, i els seus fills, son ara els protagonistes dels convulsos anys de l’auge del feixisme a Europa, i particularment del nazisme a Alemanya.

L’autor torna a aconseguir guiar-nos a través de fets històrics, a Alemanya, a la Gran Bretanya, a França, a la Rússia estalinista, als Estats Units, amb breus incursions a la guerra civil espanyola mitjançant les històries de les famílies protagonistes.

Fets com ara l’incendi del Reichstag que va propiciar l’acumulació de poder per part de Hitler, el pacte primer i la traïció després entre Hitler i Stalin, l’arribada de Churchill, l’atac japonès a Pearl Harbort, la cursa per la fabricació de bombes atòmiques, el setge de Moscú, el desembarcament de Normandia o les primeres idees que conduiran al Pla Marshall que recuperarà l’Europa de la segona meitat del segle XX, són viscuts, amb rigor històric, pels diferents protagonistes de la novel·la.

Des del començament fins al final, la novel·la enganxa i prepara el terreny per a la tercera entrega sobre la guerra freda.

Imprescindible, tant com La Caiguda dels Gegants.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *