Mercé: promoció inexistent.

El passat mes de febrer l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar els pressupostos municipals pel 2010. El Grup Municipal del Partit Popular hi varem votar en contra, però aquesta vegada vaig intentar defugir de justificar amb números els posicionament, i vaig centrar la intervenció en un aspecte essencial de l’acció de Govern: la promoció econòmica de la ciutat. El motiu és evident, més de 6.000 vilanovins i vilanovines es troben a l’atur sense feina, i el que encara és pitjor, segons els agents socials, empresaris i sindicats, la recuperació econòmica a la nostra ciutat arribarà més tard que a d’altres indrets.

Des d’aquella intervenció que va irritar a més d’un dels regidors del Govern municipal s’han anat succeint declaracions. El portaveu del PSC anunciava el juny passat la necessitat d’un canvi de rumb en promoció econòmica. Doncs no, no és necessari un canvi de rumb en política de promoció econòmica, si no que és necessari implantar una política de promoció econòmica, fonamentalment per què no n’hi ha, doncs per no haver-hi no hi ha ni regidoria de promoció econòmica o semblant.

Per acabar-ho d’adobar el regidor d’ERC durant l’agost acusa al PSC de la manca de política econòmica tot afirmant que al PSC no hi creuen en això. Al marge que la picabaralla entre partits del Govern municipal posa en evidència que cada u va a la seva, també reconeix que efectivament no hi ha hagut promoció econòmica a la nostra ciutat.

El que uns i altres ignoren és que de política de promoció se’n pot fer i se n’ha de fer des de totes les regidories i des de tots els àmbits de la política municipal.

Per exemple, la política fiscal influeix en el creixement econòmic, i si bé la congelació d’impostos el 2010 ha estat saludada pel Partit Popular, l’increment del 4% del 2009 impulsat per CiU (el que s’ha de veure) només va servir per escanyar encara més les maltretes economies familiars i de les petites empreses de la ciutat.

Per exemple, té alguna utilitat que una empresa municipal dedicada a la Promoció Industrial tingui més de 30 naus industrials tancades i barrades per que ni es venen ni es lloguen? Ja fa massa mesos que estem proposem que es posin a disposició de nous emprenedors (que n’hi ha i no tenen cap mena de suport), per tal d’intentar crear nova activitat econòmica.

Per exemple, aixecar la ciutat potes enlaire durant l’estiu serveix per incentivar l’activitat turística? Aquest és un d’aquells temes que haurem de tractar més pausadament, per què ja en comencem a estar tips de que carrers s’aixequin una i altre vegada com a resultat de la seva mala execució, i això que costa diners dels ciutadans hauria de tenir algun responsable.

Il·lustro aquests comentaris amb una fotografia del que deuria ser una de les darreres iniciatives de promoció econòmica de la ciutat: la barca Mercè, que havia de servir per donar a conèixer el litoral vilanoví, amarrada i abandonada al Port, just al bell mig del Passeig Marítim, donant una imatge de deixadesa, la deixadesa del Govern per la promoció econòmica de la nostra ciutat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *