Per fi, el nou Hospital!

Tant hi fa, que la idea d’un nou hospital a la ciutat, nasqués com a ganxo electoral; tant hi fa, que s’utilitzi de nou com a ganxo electoral en el futur; tant hi fa, que si es materialitza la construcció d’un nou hospital a Vilanova i la Geltrú, però per a la comarca del Garraf més Cunit, sigui mercès a les gestions de l’Alcalde del PSC; tant hi fa qui posi la primera pedra; tant hi fa qui talli la cinta. El veritablement important de tot això, és que per fi, s’imposa el sentit comú, i sembla que les autoritats sanitàries de Catalunya han entès que a pesar dels esforços dels professionals, els equipaments hospitalaris de la nostra comarca són del tot insuficients.

Vagi, doncs, per endavant la més sincera felicitació a tots aquells que hagin aconseguit, que el nou hospital a Vilanova, pugui començar a semblar una realitat, i repeteixo, tant hi fa, el color polític que defensin.

Dit això, crec que el tema mereix alguns comentaris addicionals, i en aquest sentit hem de remuntar-nos a la dècada dels 90, quan un altre pacte de reordenació sanitària del Garraf, impulsat aleshores per un Govern de CiU, recolzat però per totes, repeteixo, totes les forces polítiques, amb la única excepció dels “extravagants” del PP, va suposar el desmantellament de l’Hospital Comarcal Sant Antoni Abat, com a centre d’aguts. Recordo perfectament, com l’aleshores Alcalde, Esteve Orriols, feia mans i mànigues enfrontant-se al Govern del seu mateix partit, per intentar aconseguir noves inversions per a l’Hospital de Sant Antoni, mentre el PSC presentava mocions instant el Govern Municipal a accelerar el tancament de serveis d’aguts, com ara la maternitat.

Desprès d’aquelles circumstàncies, i veien les actuals, a un li ve a la memòria aquella definició popular de polític, com aquella persona que crea problemes allà on n’hi ha, per desprès intentar resoldre’ls.

El tema, mereix però, també comentaris de futur, i és que no podem ignorar que aquest, és any d’eleccions al Parlament, i per tant, que algú hagués pogut pensar, que ara no li costa rés comprometre’s a fer una cosa, que després haurà de complir i pagar un altre Govern, i si mentrestant en traiem algun rèdit electoral, millor que millor.

Haurem d’estar amatents, per tal que això no sigui així, i els compromisos contrets es compleixin, hi hagi qui hagi als Governs, ja que sí això no fora així, estaríem fent un mal favor a la política i a la mateixa democràcia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *