Ple indignant

ajuntament2

Dilluns passat a Vilanova i la Geltrú, es va viure un Ple indignant, des de forces punts de vista. Deixem a part la reiterada petició per aplaçar el Ple fora de la Setmana Santa, per l’absència d’alguns regidors, jo mateix, havia triat aquests dies per compartir amb la família uns dies de descans, que vaig interrompre per assistir al Ple.

 

La primera de les indignacions sorgeix amb el tancament del Centre d’Atenció als Animals Domèstics de Vilanova, per traslladar-la a Vilafranca. Després de força mesos d’una comissió per fer propostes de millora del centre, el Govern municipal es passa els acords per allà on no sona, i fa el que li convé, es a dir, intentar desfer-se del problema que li causa massa mal de caps.

 

La segona de les indignacions sorgeix precisament en aquest debat, on es posa de manifest que el lideratge que la mateixa comissió havia encomanat al Govern municipal, per arribar a acords amb la resta de municipis de la comarca, no s’ha exercit, i la resta de municipis, s’han desentès dels problemes del consistori vilanoví. Si a això, que pot ser és circumstancial hi afegim, que Sitges està treballant pel soterrament de la línia del ferrocarril, que a Sant Pere de Ribes, creuen que no és necessari cap nou Hospital a Vilanova, que amb el projecte de línia orbital de ferrocarril, ens foten enlaire els Colls, i la Platja Llarga, amb el cap cot del Govern municipal davant la voluntat del Govern de la Generalitat, arribem a la conclusió que tenim un Govern municipal sense lideratge i amb resignació metropolitana.

 

La tercera de les indignacions, altre vegada durant el debat del centre d’atenció als animals domèstics, on l’Alcalde, lluny d’intentar convèncer de les bondats de la decisió del Govern, arremet contra els grups de l’oposició, provocant la reacció del públic.

 

La quarta, continua en el mateix debat, quan es recrimina que s’insulti als regidors de Govern (si són de la oposició deu ser normal) davant dels seus fills. I aquesta ja no la suporto, m’aixeco i me’n vaig: per què m’haig de compadir de que s’insulti una regidora davant de la seva filla, quan això mateix em va passar a mi, i als meus fills? Algú del Govern o de la resta de la oposició, van donar alguna mostra de suport? No, van muntar una Comissió d’investigació, em van fer fora de la mateixa, per què una de les presumptes agressores no va voler declarar davant meu, i es clar, deu ser que dir assassins als membres del Partit Popular és un esport nacional i una responsabilitat única dels mateixos membres del Partit Popular.

 

La cinquena, em va doldre que el Ple no pogués continuar pels insults i agressions verbals, tot i que era la conseqüència lògica de la provocació en la que va caure el Govern municipal. El Ple, com a representació sobirana de tots els ciutadans de la ciutat, mereix un respecte més solemne que el que va rebre dilluns.

 

La sisena, ja reprès el Ple, que el grup de CiU que al novembre passat va abonar la proposta del tripartit d’incrementar taxes i impostos un 4%, ara demani rebaixar-les a l’IPC com a mesura anticrisi. Serà que al novembre no hi havia crisi? Serà que al novembre l’IPC no estava ja al 2,5%? Serà que ara hi ha temps de reacció? No serà que s’han adonat que van ficar la pota fins el fons?

 

En definitiva una penitència de Ple, pròpia dels dies que corren, i per a oblidar ràpidament.

 

4 respuestas a «Ple indignant»

  1. Tens tota la raó, Santi. Una vergonya de ple, en el que s’ha demostrat que la voluntat del poble el nostre senyor alcalde se la pasa pel folre. Es de película del segle passat veure com aquests del tripartit maneguen amb tanta prepotencia i per tapar la incompetencia d’una regidora es desfan del problema amb aquesta actitud xulesca.

  2. El Ple una vergonya, lo de la gossera mes vergonya, el no teni un Hospital cap devanter mas de lo mateix( digui lo que digui la sra,Geli) y el seus «acólitos»…tenim un Ayuntament que no sap defender els drets dels ciutadans.

  3. permete’m que et corregeixi Santi. Crec que no s’han d’oblidar els fets. Les coses s’han fet malament des dels dos bàndols. Els animalistes, alguns, van perdre el nord, i el govern municipal no ha actuat amb rigor, seriositat i coherència.

  4. Em sap molt de greu lo de la gossera, mes encara quan vaig esser jo qui la va posar en marxa, fins i tot, en la meva etapa de regidor a Ribes, vaig proposar molts cops una implicacíó dels ajuntaments de la comarca en la mateixa, encara mes si tenim en compte que el Sr. Blanco es el President del Consell Comarcal.
    No hi ha dret.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *