President Montilla: temps difícils pel Garraf

Cal reconèixer que les campanyes publicitàries del PSC són bones, i a la vista del resultats electorals, també són efectives. Permetin-me doncs, que recorri precisament a la darrera campanya del PSC per encapçalar aquesta aportació que pretén, modestament alçar la veu contra el tracte, que considero injust, que el PSC, i el President de la Generalitat, dispensen a la nostra comarca, amb la condescendència dels Alcaldes també del PSC.

No tornaré a insistir en el mal tracte que rebem el Garraf per part dels pressupostos de la Generalitat. Podria insistir en l’insòlit que resulta que sigui l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú qui hagi d’impulsar equipaments com ara el CAP de Baix a Mar, o l’IES de la Sínia de les Vaques, quan correspon al Govern de la Generalitat. Avui del que es parla és del projecte de llei de les vegueries i de l’àrea metropolitana de Barcelona, i de l’encaix, o no, del Garraf en aquestes noves entitats.

L’anàlisi de la proposta s’acaba aviat: el Garraf, deu molestar. La gran metròpoli que polaritza Barcelona, no inclou la nostra comarca, que efectivament es mou amb dinàmiques diferents a les metropolitanes, i s’inclou el Garraf, com a comarca de segona de la vegueria de Barcelona. Condemnats a l’oblit, condemnats a comarca de segona corona metropolitana de Barcelona, condemnats a veure’ns diluïts en l’àrea metropolitana, però sense formar-ne part.

Fa algun temps, algun periodista apuntava a què el Garraf estava patint un procés de metropolitanització per part del PSC, però el cert és que ni això. El PSC té clares les seves prioritats: l’àrea metropolitana, i ERC les seves, les vegueries, però no la del Penedès, que és la que, humilment crec que ens convé al Garraf. Ells s’intercanvien els cromos, i mentrestant, els temps difícils pel Garraf.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *