Pregunta sobre energia eolica

Pregunta al Conseller Castells, sobre l’afectació que tindrà a Catalunya, la reducció de la retribució de la energia eólica:

Resposta del Conseller:

Réplica:

Resposta a la réplica:

Entre d’altres coses, el Real Decret Llei 6/2009, votat favorablement pel PSOE (PSC inclós) i CiU, preveu suprimir les primes que tenia la producció d’energia eólica, per intentar resoldre el problema del dèficit de la tarifa. Això significarà que a Comunitats, com Catalunya on la energia eólica no s’ha desenvolupat plenament fins ara, s’aturarà el desenvolupament de nous parcs degut a que la inversió ja no serà tant rendible com fins ara. EOLICAT, associació d’empreses del sector habien denunciat que els permisos per un parc eòlic a Catalunya, duren 9 anys de mitjana, mentre que a Castella La Manxa duren 2 anys. El resultat: a Catalunya, 400 Mw instal·lats, i a Castella La Manxa, 3.500 Mw.

En els darrers anys, el tripartit va aturar les tramitacions de nous parcs: primer per elaborar el pla de l’energia, després una moratoria per planificar, després habien de modificar el sistema de tramitació (cosa que encara no han aprovat). Tot plegat ens ha dut a la situació actual, en la que a Catalunya la energia eòlica, no passa de ser anecdòtica, i això que aquest Govern es defineix ecologista.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *