Saura i els top manta.

Després que els Ajuntaments d’El Vendrell i de Calafell hagin sorprès tothom amb una suposada negociació amb els “top manta”, vaja, venedors il·legals, per reubicar-los a zones menys turístiques, no sabem si a canvi d’alguna mena de taxa municipal, ara surt el Conseller estrella de Montilla, per defensar aquest nou estatus.

Per Saura el problema ja no és si aquests venedors il·legals estan o no legalment aquí, o venen legalment, o venen objectes legals, si no que el tema és que les il·legalitats les facin en llocs on no sigui tant visibles. Segurament, si no es veuen tant, el problema serà menor.

De fet no em sorprèn que l’encara Conseller d’Interior (he perdut el compte de les vegades que n’he demanat no ja la dimissió, si no el cessament) que es va considerar molt proper als antisistema, que ara surti a la defensa d’aquest nou despropòsit: tant se val que hi hagi màfies que s’aprofiten de la feblesa de les persones, tant se val que s’enfonsin els nostres comerços, tant se val que comerciïn amb còpies il·legals de música i cinema (després la SGAE ja s’ho cobrarà als comerços legals), si només se n’aprofiten una miqueta ja va bé.

S’imaginen negociar amb els xoriços que aprofiten que els turistes o locals es remullen per estirar-los la bossa? Els podríem convidar a anar a robar (encara que tècnicament se’n diu furt) a llocs on la seva il·lícita activitat no sigui tant evident, i tant visible.

S’imaginen que a cada ciutat hi hagués un barri franc d’impostos? Un barri en el que per posar un comerç no s’hagi de demanar permís municipal, on no s’hagin de pagar impostos, on es puguin vendre productes il·legals.

Doncs no, aquest no és l’exemple que els ciutadans esperem dels governants ja siguin municipals o de la Generalitat. Les normes estan per complir-les, i mentre els que imposin les normes siguin els primers a permetre’n i comprendre’n l’incompliment, difícilment tindran autoritat moral suficient per governar aquesta societat.

Val a dir que la resolució del problema del “top manta” no és fàcil, ningú ho ha dit, tampoc ningú ha dit que sigui fàcil governar, però segurament si els esforços d’alguns per justificar-ho s’adrecessin a intentar-ho resoldre, el problema seria molt menor.

Aquest article també ha estat publicat al VilanovaDigital. Clicant l’enllaç, en podreu seguir els comentaris:

http://vilanovadigital.com/espais/blocs/viewdoc.asp?Iddoc=28432

Una respuesta a «Saura i els top manta.»

  1. Llavors si vaig per l’autopista a 160km/h i em foten multa no cal que la pagui, oi? Total, els polítics són els primers ques es passen la llei vigent per on volen? Molt mal exemple del Conseller Saura que ha patinat de mala manera. I una vegada més veiem com la demagògia i la por de dir les coses pel seu nom passen per davant de tot. No hem de confondre termes. Una cosa és ser racista per menystenir a una persona per la seva condició racial i una altra molt diferent perquè estiguin venent CD’s i DVD’s al carrer.

    Això no és racisme. Em recorda el post que vaig fer d’una situació semblant a un dels trens Tarragona – Barcelona.

    Fer-te baixar del tren per no portar bitllet no és racisme

    http://danigamez.com/2009/05/19/hacerte-bajar-del-tren-por-no-pagar-billete-no-es-racista/

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *